pa audio
Professionele Audio
system one audioProfessionele Audio systemen
pa systeem
Terug naar menu

Technologie

Top prestaties vereisen top componenten en top technologie.

In de afgelopen 10 jaar zijn de toonaangevende luidsprekerfabrikanten in staat gebleken hun luidspreker performance enorm te verbeteren. Erg belangrijk, want luidspreker efficiency is nog steeds -en zal dat altijd zijn- een cruciale factor. Omdat nog steeds het grootste deel van het vermogen in een luidspreker wordt omgezet in warmte, in plaats van akoestische energie, is thermische management de sleutel tot hogere geluidsniveaus. Met nieuwe, hittebestendige materialen en dramatisch verbeterde luchtstroming over de spreekspoel is men erin geslaagd de output van de moderne hi-tech luidspreker te verdubbelen.

En op het vlak van de elektronica hebben digitale versterkers de versterkertechnologie gerevolutioneerd. Digitale (klasse-D) versterkers gebruiken een veel efficiŽntere vorm van energieomzetting dan hun klasse A-B analoge voorgangers. Klasse-D versterkers gebruiken Puls Breedte Modulatie om een groot vermogen analoog luidsprekersignaal te maken. Omdat in klasse-D de vermogenstransistors supersnel schakelen tussen de positieve en negatieve voedingsrail van de versterker wordt er geen warmte van betekenis in ze opgewekt. Met een efficiency van ca. 95% is de warmteontwikkeling zo laag dat er geen behoefte is aan ingewikkelde koelvoorzieningen. Daardoor kan massaal vermogen worden ontwikkeld in zeer compacte modules, ideaal dus voor integratie in een actieve luidspreker.

En last but not least hebben nieuwe akoestische inzichten de performance verder omhooggestuwd; line-array technologie. Hoewel de voordelen hiervan vaak worden overdreven en/of in de praktijk vrijwel onmogelijk te behalen zijn, zijn sommige eigenschappen zeker bruikbaar.

Door gebruik te maken van bovenstaande technische innovaties, de laatste inzichten en de beste software voor speaker design, heeft System One Audio de audiotechniek op een nieuw en hoger level gebracht met de very high performance D-Series.